Studio Alphie

nail extension with false tips, nail forms, refill & gelish class

tečaj podaljševanja z um. konico, šablono, korekture in perma. lakiranja

 

Komu je namenjen?

Tečaj je namenjen tako začetnikom, ki želijo intenziven tečaj, kjer se bodo naučili vsega, kar morajo vedeti o nohtih kot tudi tistim s predhodnim znanjem, ki bi ga želeli le osvežiti ali posodobiti, cilj šolanja je postati profesionalen nohtni stilist, ki obvlada celotno področje oblikovanja nohtov, od permanentnega lakiranja do podaljševanja z umetno konico, šablono in korekture le-tega.

V času trajanja samega tečaja bom zaradi individualne narave le-tega podrobneje spremljala pridobivanje znanja tečajnika/ce in zahtevnost programa temu ustrezno tudi prilagodila.

Zaradi ugodnosti, ki ji skupek posameznih delov sestavlja ta program, se je potrebno za pridobitev certifikatov udeležiti zaključnega izpita, ki ponuja najvišje ugodnosti tako v Alphie akademiji kot izven nje. V primeru, da se želite izpitu izogniti, priporočamo vpis na Nail tech class.

Potek tečaja:

 • Predstavitev proizvodov in pripomočkov, s katerimi boste delali.
 • Priprava mize in razporeditev delovnega prostora
 • Razlaga sanitarnih zdravstvenih predpisov in kako jih upoštevati ob delovnih pripomočkih (dezinfekcija in sterilizacija)
 • Pravilna priprava naravnega nohta, obdelava obnohtne kožice s tehniko kombi manikire (brusilka + škarjice/klešče)
 • 1. dan: tečaj permanentnega lakiranja (zaobjema vsebino COMBI MANICURE & FLEXI BASE CLASS – 4h) ali menjava s tečajem za poslikavo nohtov. (zaobjema vsebino NAIL ART CLASS – 3/4h)
 • 2. dan: korekcija perma. laka (zaobjema vsebino GEL POLISH QUICK FIX – 4h)
 • 3. dan: tečaj podaljševanja nohtov z umetnimi konicami (zaobjema vsebino BASIC CLASS 1 – 4h)
 • 4. dan: tečaj podaljševanja nohtov s šablonami (zaobjema vsebino BASIC CLASS 2 – 5h)
 • 5. dan: tečaj korekture nohtov, narejenih na 2. in 3. dnevu (zaobjema vsebino REFILL CLASS – 5h)
 • Delo s pilico, škarjicami/klrščami in električnim brusilnikom 

Pridobljeno znanje:

Na tečaju se boste naučili vsega, kar potrebujete za samostojno delo v salonu: podaljševati nohte s šablono, s konico, izvesti korekturo le-teh in permanentno lakirati nohte, poleg tega boste izvedeli veliko koristnih informacij, ki so posledica več kot desetletja izkušenj podaljševanja nohtov in Vam bodo olajšale delo ter kako se spoprijeti s težavnimi nohti in komplikacijami v postopku, s katerimi se boste v Vašem delu srečevali v prihodnosti in jim boste z Masterclass tečajem več kot kos.

Potek Masterclass-a:

 • Tečaj v celoti traja 22h (odvisno od dogovora in razmaka med samimi tečaji): 
  • 1. dan poteka permanentno lakiranje rok ter razlaga vseh osnov, ki bodo potrebne pri nadaljevanju Masterclass-a: higiena pripomočkov, priprava mize, spoznavanje materiala ipd.; tečajnik/ca potrebuje 1. model.
  • 2. dan poteka korekcija permanentnega laka; tečajnik/ca potrebuje 1. model
  • 3. dan poteka podaljševanje nohtov z umetnimi konicami; tečajnik/ca potrebuje 2. model.
  • 4. dan poteka podaljševanje nohtov s šablono; tečajnik/ca potrebuje 3. model.
  • 5. dan poteka korekcija nohtov 2. ali 3. modela, kjer nohte preučimo in predebatiramo o vseh možnih nastalih anomalijah in kako jih v bodoče preprečiti.
  • Tako med tečajnimi dnevi kot po uradnem zaključku se zahteva, da tečajnik/ca vadi na modelih in zadeve tudi dokumentira, tako da lažje rešiva vse težave in prepreke, ki ga/jo pestijo med delom, da čim uspešneje prestane zaključek tečaja.

ZAKLJUČEK TEČAJA – skupno dogovorjeni datum (max. rok za prijavo je 6 mesecev od opravljenega zadnjega tečaja): 

Tečajnica opravlja končni izpit na modelu, ki ga je imela na tečaju ali na modelu, na katerem je vadila izven tečaja, kjer pokaže samostojnost dela in sposobnost dokončnega odstranjevanja gela na eni roki, vnovičnega podaljšanja nohtov s šablono in konico, ravno tako pa korekturo na drugi roki. 

Če bo na izpitu dokazal/a, da je vse zgoraj našteto uspešno izvedel/a, prejme Masterclass certifikat. V nasprotnem se dogovoriva za ponoven poizkus ter nov datum, do katerega se pridno vadi; v tem času sem na voljo za vso pomoč in informacije, dokler ne pride ponovno na zaključni izpit. Čas za drugi poizkus je omejen na max. 3 mesece od datuma prvega poizkusa opravljanja izpita – zahteve za drugi poizkus so razložene na prvem poizkusu – naloge so namreč odvisne od napak na prvem poizkusu. 

V primeru, da se tečajnica v šest mesečnem roku ne prijavi, prijava na izpit ni več mogoča (izjemoma je potrebno predhodno o spremembah obvestiti prek maila, če pride do nepredvidenih situacij in se temu primerno tudi prilagodi). Če se v roku šestih mesecev ne prijavi na zaključni izpit, certifikata po izteku roka ni mogoče pridobiti, ravno tako se odkloni možnost popravnega izpita. 

POZOR: V primeru, da tečajnica ne opravi izpita niti v drugem poizkusu, ne more več pristopati k Masterclass izpitu, niti ima možnost prejetja kateregakoli drugega *certifikata, ne more uveljavljati 15% popusta na nadaljevalne tečaje ter ni predlagan kandidat za ambasadorja znamke Mystic nails. Poleg tega tečajnica nima pravice do zahteve certifikata v primeru, da se sploh ne želi prijaviti na prvo izvedbo Masterclass izpita.

*(možna je le prekvalifikacija v Nail tech class)

Pomembne informacije:

 • Za uspešno izvedbo tečaja potrebujete tri modele, ki niso nohtne stilistke – enega za perma. lak in korekcijo le-tega, enega za podaljševanje nohtov z umetno konico in enega za podaljševanje nohtov s šablono – model z enega od zadnjih dveh dni koristimo tudi za korekturo nohtov. Vse modele si priskrbite sami in razen za Gel polish quick fix in Refill class morajo priti z naravnimi nohti (brez sledi perma. laka, gela ipd.) Za zaključni izpit pa koristite enega od modelov s tečaja ali vadbe izven tečaja.
 • Vključen pisni material, ki tečajniku/ci omogoča obnovitev znanja pridobljenega na tečaju.
 • Ves material, potreben za izdelavo nohtov na tečaju zagotavlja Alphie akademija in je uporaba brezplačna. (Če boste želeli imeti material, ki ga boste uporabljali na tečaju, sem Vam na voljo za svetovanje in priporočila.)
 • Ob zaključku tečajnik/ca prejme Masterclass certifikat o opravljenem šolanju.
 • Cena tečaja stane 1.000€* (cena ne vsebuje DDVja, saj nisem davčna zavezanka); *namesto plačila posamičnih delov tečaja v Nail tech class programu, ki skupaj znesejo 1.300€
 • Za udeležbo na tečaju je potrebna predhodna prijava na tecaj@studio-alphie.com. Mesto na tečaju si zagotovite le s plačilom akontacije* na TRR v višini 550€ v 24h od dneva dogovora (*preostali znesek se poravna tik pred prvim dnem izvedbe tečaja z nakazilom na TRR).

Loading